Perintöveron maksaminen

Arvoisa Kävijä

Oletko saamassa perintöä? Varaudu:

Kun lähiomainen on kuollut ja tehdään perunkirjoitus, lähtee verotus rullaamaan. Pian sen jälkeen saat verovirastolta kirjeen ja maksulapun, että sinun pitää maksaa perintöveroa, vaikka omaisuutta ei ole vielä edes jaettukaan.

Pankki ei välttämättä anna lainaa perintöveron maksua varten. Mikäli perintövero on niin suuri, ettei sinula ole varaa sitä heti maksaa, niin Sinun kannattaa ottaa yhteyttä verovirastoon ja neuvotella mahdollisimman pitkä maksuaikataulu.. Klikkaa linkkiä, sen sivun lopussa on puhelinnumerot, joihin voi soittaa ja kannattaa neuvotella maksuaikataulusta.


Neuvo 2, perinnön jakamatta jättäminen

Mikäli pesä on vähävarainen rahavarojen suhteen, kannattanee harkita pesän jättämistä jakamatta.

Mikäli pesän osakkaita on jäljelle jäänyt puoliso, sekä yksi tai useampi lapsi/perillinen ja pesässä on vain asunto tms, mutta ei juurikaan rahavaroja, voi tulla ongelmia perintöveron suhteen. Mikäli pesä jaetaan, eli kaikki pesän osakkaat ilmoittavat haluavansa saavat "osuuden" pesästä, alkaa perintövero juosta. Jäljelle jäänyt puoliso ei joudu maksamaan perintöveroa, mutta perilliset joutuvat.

Jos esimerkiksi asunnon arvo on 200.000, siitä puolet on laskettava puolison hyväksi. Jäljelle jäänyt 100.000 jaetaan esimerkiksi kahden perillisen kesken, on perintö 50.000 euroa per henkilö. Tuosta 50.000 eurosta pitää maksaa perintövero. Mikäli perillisellä ei ole tarpeeksi rahavaroja ja pesässä ei ole rahaa tarpeeksi, kannattaa keskustella lakimiehen ja kaikkien pesän osakkaiden kesken, että kannattaako pesää jakaa ollenkaan. Tällöin perintöveroa ei tarvitse maksaa.

Keskustele lakimiehesi kanssa aiheesta, että mikä on edullisin vaihtoehto.




[Etusivu] [Linkit] [Ehdot] [Muistorunot] [Ilmoita] [Palaute]

Päivitetty 18.9.2019 09:10
Copyright www.Perunkirjoittajat.fi 2023